Els establiments turístics de Vilanova i la Geltrú ja disposen de fibra virtual que ofereix connexió ràpida a internet

 

L’empresa Anxanet ha instal·lat un node al Port de Vilanova que actua de repetidor i permet als hotels i espais d’oci de la façana marítima tenir un servei de xarxa de qualitat

 

Els establiments turístics de la façana marítima de Vilanova i la Geltrú ja disposen d’un servei de connexió a internet a través de fibra virtual, un sistema que funciona amb radioenllaços. Això els proporciona un bon accés a la xarxa que fins ara no tenien, en tractar-se d’un punt fosc de cobertura telefònica fixa i mòbil. Aquest fet els suposava la queixa de molts clients que necessitaven connectar-se a internet. L’empresa local Anxanet ha proveït els nodes de connexió per resoldre aquesta mancança de connectivitat en aquest punt de la costa catalana.

Els hotels i espais de lleure i oci de la façana marítima de Vilanova i la Geltrú ja disposen des d’aquest agost d’un bon servei d’internet a través de fibra virtual. L’empresa Anxanet, amb seu a la capital del Garraf, ha instal·lat un node al Port de Vilanova que actua com a repetidor del senyal de fibra òptica que es rep al centre de comunicacions Neàpolis.

Gràcies a aquest node, la connexió es distribueix als establiments que ho demanen mitjançant uns radioenllaços que solucionen, així, una de les mancances tecnològiques del sector turístic vilanoví, que fins ara només podia oferir connexió ADSL de baixa potència.

El responsable de comunicació d’Anxanet, David Andreu, explica a l’ACN que “hem resolt el tram des de la connexió de fibra fins a l’hotel, que era una de les dificultats que tenia Vilanova”.

Amb aquests punts de fibra virtual s’aconsegueix “tenir un servei ràpid en una zona on la fibra òptica no hi ha arriba però fem que les connexions pràcticament n’igualin la qualitat”. Els locals que volen aquest servei només s’han d’instal·lar un antena de subscripció que cobreixi tot el seu recinte. L’enviament de dades es fa de manera simètrica.

Els establiments, que necessiten una bona connexió a internet a petició dels seus usuaris, han rebut de forma molt positiva aquest avanç tecnològic. El sector també valora les recomanacions dels seus hotels que els clients poden fer mitjançant els portals especialitzats en turisme a internet, ja que consideren que la connectivitat que puguin oferir en condiciona l’elecció.

Jonathan Díaz, propietari de l’hotel Ceferino, comenta a l’ACN que el seu establiment i la zona marítima de la ciutat tenia “una connexió a internet molt pobra”. Ara, en canvi, assegura que amb la cobertura de fibra virtual que ha instal·lat al seu hotel “tenim una connexió a internet molt potent que satisfà els nostres clients”, molts dels quals porten sempre a sobre algun dispositiu mòbil.

La demanda d’aquest servei va ser una acció conjunta dels hotelers de la capital de Garraf i de l’ajuntament de la ciutat, que van trucar a la porta d’aquesta empresa que també ha instal·lat fibra virtual en altres punts turístics del litoral català com Salou, Cambrils, Sitges i la Costa Brava.

Enllaç a la notícia